Ilone Houterman trainer handbalvrouwen HCL

Ilone Houterman (55) is per 1 mei de nieuwe trainer van Handbal Combinatie Liemers (HCL). De Zevenaarse volgt Harry Jacobs op, die na twee seizoenen vertrekt. Ilone Houterman traint op dit moment OBW.

HCL ontstond twee jaar geleden toen de handbalafdelingen van Sportclub Groessen en Sportvereniging Loo elkaar in de armen sloten. In de eerste klasse doen de dames dit seizoen in de subtop mee. Ilone Houterman trainde naast OBW, waar ze ook  jarenlang speelster was, ook UGHG, Heeten en Wijhe. Ze tekent een contract dat haar voor één seizoen aan de fusieclub verbindt.

Het bestuur van HCL heeft vertrouwen in de nieuwe trainer. “Tijdens de gesprekken voelde het meteen goed. Ilone weet waar ze over praat als we het over handbal hebben. Ze kent daarnaast de geschiedenis van onze vereniging waar we staan voor hard werken, maar ook voor plezier houden in het handbalspel. Vanuit die gedachte komt volgens ons de prestatie vanzelf. Ilone kijkt er ook zo tegenaan.”

Ilone Houterman speelt op dit moment met OBW een klasse hoger, waar ze degradatie probeert af te wenden. Daar heeft ze op dit moment de handen vol aan, maar ondertussen is ze blij met haar nieuwe club. “De gemoedelijke sfeer die de club uitstraalt spreekt me aan. Er was tijdens de gesprekken een klik. De positie van HCL op de ranglijst biedt perspectief voor de toekomst. Kunnen we volgend jaar hoger in de eerste klasse eindigen? Dat is een mooie uitdaging waar ik een steentje aan bij wil dragen. Maar wel met behoud van het spelplezier.”

X